クリームソーダ
自由が丘にある上島珈琲店でクリームソーダを見つけて、「ああ、そうだ。私はクリームソーダが子どもの頃好きだった!」ことに気が付いた。注文して飲むと、ああ美味しい…子どものころは、クリームソーダの緑色を見て「なんて綺麗なんだろう」と思い、それが運ばれてくるまでどきどきして待っていたものだ。
あるとき、近所のスーパーでかき氷用の緑色シロップが売っていたので、家で作ろう♪と思い買ってきた。最初はうかつにもいつも使っている保冷の効くステンレスのコップに入れてしまい、「美しい色が見えないじゃないか!」と嘆いたが、その後にはグラスのコップに入れてしっかり色を楽しんだ。そして飲んでみると…甘い。甘すぎる。ソーダ自体が甘いからシロップを入れてより甘くなったと思う。しかし、炭酸水だとシロップだけでは甘さが足りないに違いない。以前どこかで飲んだ{身体に良さそうな、健康を考えられているような}薄い黄緑色のクリームソーダのまずさを思い出すと、炭酸水では…。
そんなことで頭を悩ましている今日この頃。
************************************************************************
My Sole Drink - Cream Soda
Recently I realize that I love cream soda. I was excited when I was drinking the soda, especially while I was waiting for it staff brought to me. I remember that I thought the green colour of soda is really beautiful. Actually I had forgotten it for a long time. Yet, I remember it since I had found cream soda in USS cafe.
As I found green syrup for crashing ice, I bought it to make cream soda at home:) I purchased ice and soda and try making it...it is something different. Too sweet. But if I use soda water, it might be blur taste. Hmm......the cream soda at UCC cafe in Jiyugaoka is so great that I go drink it again and again.
Anyway, I love cream soda.
コメント